Blog - Pernelle Jensen - Byråd & Region

Artikler, læserbreve og politiske indspark

11/11/2021 folkeskolen

Der skal mere ro i klassen

I Venstre vil vi sikre mere ro i klassen ved at gøre noget ved den høje inklusion. Fredericia er en af de kommuner, som inkluderer flest børn i klassen. Det vil vi lave om på ved at investere i flere mellemtilbud, som er et tilbud mellem specialskolen og almenområdet.
10/30/2021 sundhed skadestue skadeklinik sundhedshus

Nærhospital

Regeringen har fremlagt et udspil omhandlende nærhospitaler, hvor Fredericia er på listen over de byer, som må få et nærhospital. Min første tanke var – fedt, det bliver rigtig godt!
10/15/2021 uddannelse campus

Flere uddannelser til Fredericia

Fredericia er en by med mange erhvervsuddannelser og ungdomsuddannelser men få videregående uddannelser. Uddannelsesudvalget arbejder for at tiltrække uddannelser på alle niveauer og det er en opgave, som kræver en meget arbejde og ikke noget, som vi kan gøre alene.
10/15/2021 folkeskolen økonomi budget

Renovering af vores skoler

Vi har afsat 340 millioner til renovering af vores folkeskoler, så vi kommer i mål med Havepladsvej, Skjoldborgsvej og Indre Ringvej og når et godt stykke på Krogsager samtidig med, at vi har sat 40 millioner af til Frederiksodde, hvor vi også har en udfordring med at der mangler plads.
10/15/2021 uddannelse arbejdsmarked

DM Skills

Vi skulle have holdt DM i Skills i Fredericia i 2021, men det blev desværre aflyst på grund af corona, så nu har vi mulighed for at få Skills hertil i 2023. Og det er rigtig godt for Fredericia og for vores arbejde med at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse.
10/15/2021 inklusion folkeskolen budget økonomi

Inklusion

Fredericia er en af de kommuner, som inkluderer flest børn i normalområdet og det vil jeg gerne have ændret på. Selv om budgetmodellen er et skridt i den rigtige retning, så er vi langt fra i mål. Der er kun 5 mio. frie midler i en central pulje, som sættes af til at flere børn kan få enten et mellemtilbud eller et specialtilbud, så det løser ikke udfordringerne med den høje inklusion.
10/15/2021 ældre pleje friplejehjem frit valg

Friplejehjem til Fredericia – ja tak

Hvis man f.eks. mener, at en privatskole er det bedste tilbud til ens barn, har man mulighed for at vælge det. Men hvis man er ældre borger og har brug for et plejehjem, så er der kun det offentlige tilbud tilgængeligt i Fredericia. Det er ikke godt nok.
10/15/2021 fødsel baby sygehus graviditet

En tryg start på livet for alle babyer

I dag er det sådan, at både førstegangs- og flergangsfødende skal være ude af sygehuset igen indenfor 24 timer, når fødslen er forløbet normalt, og det synes jeg er alt for hurtigt.
10/15/2021 folkeskolen budget økonomi

Venstre vil ikke spare på folkeskolen

Venstre prioriterer børnefamilierne meget højt og synes, det er en kommunal kerneopgave at lave en folkeskole, som alle forældre har lyst til at vælge til. Alle børn skal blive så dygtige, som de kan blive og trives i hverdagen, som skal være tryg, lærerig og udfordrende. Og som skal foregå i bygninger, som vi kan være bekendt.
6/8/2021 børn sundhed fertilitetsbehandling

En af livets helt store gaver er at få børn

En af livets helt store gaver er at få børn, og der er noget særligt ved at holde en lille baby i sine arme. Men desværre oplever cirka en fjerdedel af os problemer med at blive gravide, og jeg tænker, at de fleste godt kan genkende følelsen af, at man brændende ønsker sig en baby, men at det bare ikke vil lykkedes og efter flere måneders forsøg er det både frustrerende og kan også være hårdt for parforholdet.