Flere uddannelser til Fredericia - Pernelle Jensen - Byråd & Region

Flere uddannelser til Fredericia

10/15/2021 uddannelse campus

Fredericia er en by med mange erhvervsuddannelser og ungdomsuddannelser men få videregående uddannelser. Uddannelsesudvalget arbejder for at tiltrække uddannelser på alle niveauer og det er en opgave, som kræver en meget arbejde og ikke noget, som vi kan gøre alene.

Det sker kun i samarbejde med vores uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet, fordi vi får kun uddannelser hertil, hvis vi kan vise, at der er virksomheder, som vil ansætte de unge efter endt uddannelse og måske også mens de studerer.

I den tid hvor jeg har været formand for Uddannelsesudvalget har vi fået en læreruddannelse, automatiseringsteknolog, politiskolen og nu en ingeniør uddannelse hertil. Der er mangel på ingeniører, og derfor var det også en del af vores ansøgning til de 3 ministre.

Vi havde også søgt om at få lov til at oprette en pædagog-trainee uddannelse i stil med vores lærer-trainee uddannelse, som er meget populær.

Flere har sagt til mig, at det var et håbløst projekt at tiltrække uddannelser til Fredericia, fordi vi kunne aldrig blive en studieby. Og det er da bestemt heller ikke noget, som sker fra den ene dag til den anden, men vi er godt på vej. Vi er stille og roligt ved at opbygge et uddannelsesmiljø og et fællesskab mellem de studerende, som går på uddannelserne via studieforum, som står for at lave arrangementer på tværs af uddannelserne.

Hvis det lykkedes at etablere et uddannelsescampus i Kanalbyen, så øger det vores muligheder for at tiltrække flere uddannelser til byen, vi får skabt et uddannelsesmiljø til vores studerende og vi får et mere levende byliv, så flere unge forhåbentlig vælger Fredericia til som uddannelsesby.