DM Skills - Pernelle Jensen - Byråd & Region

DM Skills

10/15/2021 uddannelse arbejdsmarked

Vi skulle have holdt DM i Skills i Fredericia i 2021, men det blev desværre aflyst på grund af corona, så nu har vi mulighed for at få Skills hertil i 2023. Og det er rigtig godt for Fredericia og for vores arbejde med at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse.

Skills er det årlige danmarksmesterskab for elever på erhvervsuddannelserne, hvor de unge konkurrere om at blive landets bedste indenfor de forskellige fag. Formålet med DM i Skills er at udvikle talenterne og synliggøre erhvervsuddannelsernes mange muligheder, så flere unge forhåbentlig vælger en erhvervsuddannelse.

Derfor er det heller ikke kun selve Skills arrangementet, der er vigtigt. Vi har arbejdet med aktiviteter som markedsfører Skills og fordi det også handler om unges uddannelsesvalg, så bliver forældrene også inddraget. Vi gør dog generelt meget i Fredericia for at oplyse de unge om erhvervsuddannelserne og arbejdet målrettet med det.

Det er vigtigt, fordi der mangler i den grad faglært arbejdskraft.

På baggrund af vores store arbejde med Skills i 2021, har SkillsDanmark valgt at indstille Fredericia Kommune til Falkeprisen, som uddeles til en kommune, som har gjort en særlig indsats for at øge søgningen til erhvervsuddannelserne. Det synes jeg faktisk godt, at vi må være lidt stolte af.

Jeg synes, det er vigtigt for Fredericia med DM i Skills og ikke mindst for de unge og deres forældre, som forhåbentlig bruger lidt tid på Skills og dermed får mere viden om alt det gode, man kan med en erhvervsuddannelse.